Tag på Kreativ messe og lær at være kreativ på messe

Jeg besøgte Kreativ Messe i Fredericia Messecenter d. 27. oktober 2018

At se hvordan så mange udstillere, nærmest konkurrerede om at være kreativ, var en stor fornøjelse.

Messen handlede om al form for hobby og håndarbejde. Ca. 85 % var kvinder. Men hold da op hvor der blev tænkt ud ad boksen. Det var lige fra top professionelle virksomheder til personer, der brændte for deres hobby.

Det der var fældesnævneren var, at udstillerne, i den grad, gik op i hvad de havde og vise frem og skulle sælge. Men publikum var også dybt engageret i hvad de ville se.

Når man , som mand, kom gående sammen med sin kone, så henvendte udstillerne sig både til manden og kvinden, selvom produkterne, helt klart, var henvendte sig til det kvindelig publikum.

Til forskel fra masser af andre messer, jeg har deltaget på, så fik en kunde, i den rigtige målgruppe, ikke bare lov til at gå forbi standen uden vedkommende blev ¨budt inden for¨. Man havde næsten den følelse, at vi kendte hinanden.

På messen var der også mange, som havde taget i mod tilbudet op at holde et indlæg / foredrag. Og se den entusiasme der blev lagt for dagen var fantastisk.
Man havde, fra messeudbyderen, arrangeret en videofotograf, der kunne filme helt ned i meget små detaljer. Det gjorde, at man kunne se på 2 store skærme hvad foredragsholderen lavede af håndarbejde. Lydsiden var der heller ikke noget galt med. Og der var flere steder hvor disse anlæg var opstillet.

Jeg talte med nogle af udstillerene, som måske havde det lidt svært. De sagde, at det var første gang de var med på messe. Og at det kunne havde været rart, hvis de var blevet trænet i at stå på en messe inden de var kommet dertil.
De valgte alle at tage onlinekurset, Messer der sælger,  inden de skulle med næste år.
For der var jo ingen tvivl om, at dem der havde erfaring, fra tidligere messer, også tjente penge der.

Det vigtige, ved sådan nogle messer er, at have planlagt messen ordentlig inden de er kørt hjemme fra. nogle havde, ganske enkelt ikke vare nok med til alle dagene. Andre stande var der ikke personale nok  til at sælge varene.  Og der var steder, som fortalte, at de havde opgivet, at skrive kunder op til nyhedsbreve, fordi det tog for lang tid.

Så for nogle var der noget at lære endnu. Ellers er meget velfungerende messe.